HIPP HIPP HURRA!

SØNDAG 12. FEBRUAR 2012
BURSDAG OG KAKEBAKING...


Interiør og innredning, møbler og tilbehør -det er liksom hovedingrediensene i bloggen. Men som så mange andre interiørentusiaster, er jeg fryktelig glad i mat; lage mat, spise mat, baking, koking...frokost, lunsj og middag -hverdag og fest. Da er det jo vanskelig å ikke skrive litt om dette også -selvom jeg har tenkt lenge og vel på om jeg skal blande det inn... MEN -for å bake og lage mat trenger man jo et kjøkken, og DET er det ingen tvil om at hører inn under interiør. Da var det ingen gode argumenter for å la det være...



...og i forbindelse med bursdagen min (IDAG!) kommer første post. Dette er ikke noe spesielt, 'over-the-top' eksepsjonell bakeprestasjon, bare et lite (nesten hverdags-)tips.


Til bursdag hører kremkake -aller helst med marsipanlokk, men det er vanskelig å jobbe med krem, fløte og marsipan midtsommers -gradestokken står på +25 og det er lummert og varmt her i Auckland. Da ble det en enklere variant -men velsmakende og akkurat passe til bursdag.

Jeg er egentlig ikke veldig glad i kremkaker, blir ofte litt for søtt og mektig. Men jeg har kommet frem til en super oppskrift på sukkerbrød, rett og slett blandet to ulike oppskrifter; en for formkake og en for nøttebunn. Denne blir akkurat passe søt, akkurat passe saftig, akkurat passe nøttesmak -både til krem og marsipan. 
(Oppskrift på sukkerbrød under bildet)



DETTE TRENGER DU:

2 store egg
1 dl sukker
50 gr malt mandel (mel)
50 gr hvetemel
1 ts bakepulver


SLIK GJØR DU:
Forvarm ovnen på 175 grader
Pisk egg og sukker hvitt, til eggedosis
Bland inn mandler, hvetemel og bakepulver -vendes inn i den luftige eggedosisen
Ha deigen i smurt (eller kledd i bakepapir) form, 22 cm
Stekes i 25 minutter, avkjøl på rist


...OG TIL FYLL:
- 3 små bananer, most godt med gaffel
- 1/2 plate mørk kokesjokolade hakket
- Pisket krem (evnt med litt sukker og/eller vaniljesukker)


Smør bananmosen på bunnen, legg over et lag med pisket krem, strø over sjokoladen.
Legg på topplokket, smør over et (tynnere) lag med krem, pynt med det du vil.
Kremen skal tyte litt ut, og man kan se alle lagene.



Idag gikk det litt fort, så resultatet ble en herlig tytekake -fort gjort å sette sammen, fort gjort å spise... 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...