SØNDAG 19. FEBRUAR 2012
Mac&Cheese finnes i utallige varisjoner -alt fra enkle ferdiglaget pakker til oppvarming i micro, til en velsmakende gourmetrett med spennende ingredienser. Og alle varianter smaker egentlig godt! Enkelt å lage er det også...
Jeg lager den fra bunn av, en mellomting mellom helt enkel og gourmet -her er oppskriften!
MAKARONI-FYLLET
2-3 never makaroni
2-3 gourmet-pølser*
1-2 bukett broccoli (1 bukett = str håndfull)
*Istede for gourmetpølser, som ofte kan være sterke/gi mye smak kan det benyttes f.eks 1,5 - 2 kjøttpølse eller bacon (terninger eller skivet bacon skjært opp i biter ca 2cm brede)
Kok makaroni, avkjøl.Del opp pølser i skiver/terninger (evnt bacon), surr dette i varm panne ett par minutter.
Bland pølser (bacon) og makaroni.
Ha fyllet over i ildfast form.
OSTESAUS
25 g smør
2 ss mel
5 dl melkHvit ost
Salt og pepper
Smelt smør i kjele, svak varme, la det surre noen sekunder.
Ta kjelen av platen, ha i melet og rør godt inn i smøret -til kremaktig konsistens.
Sett kjelen tilbake på platen, spe inn melk og rør godt for å unngå klumper. Ha i en klype salt og en klype pepper.
Kok opp melken, under omrøring, på svak varme -la koke ett par minutter, slå av varmen og la kjelen stå på til det slutter å koke.
Ta kjelen av platen, del osten i terninger, ha opp i melken og rør godt til osten er smeltet og sausen er tykk.
SETT SAMMEN
Hell ostesausen over makaroni-blandingen, dekk hele formen.
Legg osteskiver på toppen, strø over brødsmuler -dette gir en sprø hinne (har du ikke brødsmuler er det nok å avslutte med ost).
Stekes på 175 grader, ca 30-35 min -til toppen er gylden (ikke brent)
Server med grovt brød eller salat...eller begge deler!
Vel bekomme!
Hell ostesausen over makaroni-blandingen, dekk hele formen.
Legg osteskiver på toppen, strø over brødsmuler -dette gir en sprø hinne (har du ikke brødsmuler er det nok å avslutte med ost).
Stekes på 175 grader, ca 30-35 min -til toppen er gylden (ikke brent)
Server med grovt brød eller salat...eller begge deler!
Vel bekomme!
No comments:
Post a Comment