NZ HOMES

FREDAG 27. JANUAR 2012
LITTLE BIG CITY...


Auckland er en liten storby, med en imponerende skyline og mange spennende forsteder. I sentrum finner du titusenvis av leiligheter, mens bydelene består av sjarmerende gater der små og store hus ligger side om side. Bolig og interiørdesign er stort også her i NZ, men stilen er nok noe annerledes enn hjemme i Norge. 



Newzealendere er nok ikke så vågale når det kommer til farger og mønstre, interiørene er stort sett i hvitt eller lyse naturfarger -og mørkt treverk spesielt på faste innredninger som bad og kjøkken. Store lyse vegg- og tak flater, få men ofte store og overdådige møbler -og jeg tror ikke du finner et eneste hjem uten utallige spot innfelt i taket. Og på lik linje med trenden vi kjenner så godt fra landene i det engelske samveldet, sverges det også her i NZ til teppebelagte gulv -vegg til vegg...gjerne i lyse farger og pasteller. Men bad er heldigvis som oftest flislagt.


Her er noen smakebiter -bli med på besøk, inn i en cityapartment ved Auckland Viaduct -og et herskapelig hjem i forstaden Grey Lynn...

CITY APARTMENT
Nede ved havnen ligger bolig kompleksene på rekke og rad, med fantastisk utsikt over havneområdet og det rike øylivet i Hauraki-gulfen. Boligene er oppført i mur og betong, med store glassflater og vestvendte balkonger. Byggene her er i rene linjer, og ofte kan leilighetene fremstå som litt kantete med uvanlige vinkler og skrå vegger.






HERSKAPELIG I GREY LYNN
I utkanten av sentrum, Auckland CBD (City Business District) ligger forstadene som perler på en snor. En av disse er Grey Lynn, her er bebyggelsen preget av små og store trehus, hvitmalte eller i lyse pasteller, profilerte lister og dekorasjoner -og deilige uteområder for sene sommerkvelder...









No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...