DRØMMESLOTTET - PLANLØSNING

MANDAG 23. JANUAR 2012
ROMPLAN&TILPASSNINGER...


Den opprinnelige romplanen i h
uset er god, men trenger justeringer for å fungere optimalt i forhold til vår bruk av boligen. Huset inneholder en fløy med soverom og bad, samt oppebevaringsplass i form av to boder. Kjøkkenet, stuen og spisestuen er lagt opp som et stort allrom, ved stuen i motsatt ende av huset. Ved inngangen er det tegnet inn en forholdsvis stor entre, samt wc/bad. Innenfor entreen er det opprinnelig tegnet inn hall/ bibliotek. Dette virker noe unødvendig sløsing med boligareal, da det nok vil bli en slags gang -et gjennomgangsrom mellom soverom og stue/ kjøkken.



Jeg ønsker å beholde løsningen som den er for soveroms-fløyen, men endrer hall/ stue/ kjøkken-området.


I tillegg er det behov for kontor/ arbeidsplass. Jeg ønsker å drive egen virksomhet fra hjemmet, med mulighet til å invitere oppdragsgivere/ klienter. For å skille arbeidssted fra bolig, velger jeg å tegne inn et kontor ifm entreen. Dermed blir dette adskilt, besøkende kommer direkte inn til kontoret fra inngangspartiet. Jeg må ta deler av kjøkkenet for å få plass til et ekstra rom, og flytter dermed spisestuen inn i det som opprinnelig er satt opp som stue. Ved å flytte veggen som skiller hall/ bibliotek fra stue, får vi et stort og godt rom. Jeg velger også å flytte de store vinduene for å få en bedre symmetri samt enklere å møblere det avlange rommet der veggflatene spiller en stor rolle ift plassering. Ønsker også å gjøre de franske dørene ut mot hagen til et fokuspunkt, itillegg til at uteplassen skal fungere godt både til middagselskap og avslappning i sommerhalvåret.


PLANLØSNING - ORIGINAL


PLANLØSNING - ENDRET


Grunnlaget for innredningen er klar -nå er det bare å samle ideer, material- og fargeprøver, og skape rom for rom i drømmeslottet...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...