OPPDRAG: SOVEROM

TIRSDAG 27. MARS 2012
NATURLIG OG AVSLAPPENDE...
Soverommet skal gi oss hvile, avslapping og god søvn. Behagelige farge-nyanser, gode møbler og praktisk oppbevaring er viktige elementer for å finne roen etter en lang dag.

Soverommet i denne leiligheten manglet desverre dette -gråhvite vegger, beige vegg-til-vegg teppe, en firkantet hard rammemadrass og et kaldt uvennlig vindu med utsikt rett inn til naboens kjøkken...


Det er ikke store endringer som skal til for å forvandle et karakterløst rom til et varmt og innbydende krypinn der man kan slappe av og lade batteriene for en ny morgen...



FARGE- OG MATERIALPLANSJE
Beboerne ønsket å beholde den lyse, nøytrale fargenyansen, men samtidig gjøre rommet mer interessant og karakteristisk.


Det er valgt tapet til veggene, to ulike typer -forskjellig farge, mønster og struktur. En lys med vertikalt bølgende ranker, den andre i sjokoladebrun rustikk murstrukturert.
Gulvteppet byttes ut med parkett, mørk gråbrun eik.
Møbler i lysmalt tre, myke elementer som puter, pledd og hodegavle, samt bordlampe med glassdetaljer for å skape et luftig preg.


Gardiner fra tak til gulv rammer inn det avlange vinduet, med mønstret liftgardin som henter opp fargene i rommet.


PLANLØSNING

Rommet er lite, nesten kvadratisk, og vanskelig å plassere store møbler. Det finnes allerede et innebygget skap av god størrelse. Det er kun rom for seng samt nattbord på den ene siden og en smal kommode.

PERSPEKTIV

FØRBILDE
Karakterløst og kjedelig overom, men blanke ark
og gode muligheter for forvandling.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...