OPPDRAG: LEILIGHET

SØNDAG 15. JULI 2012
NYC STUDIO LOFTAPARTMENT

Det mest spennende med interiørdesign, er de utallige mulighetene man har til å forvandle et hvilket som helst rom, til noe helt annet.


En bitteliten leilighet, i en typisk firemannsbolig fra midten av 1900-tallet, fikk total make-over. Inspirasjon tok vi fra lofts-leilighetene i New York, med rå murstensvegger, grove plankegulv -ispedd litt glitter og glamour.



Leiligheten var opprinnelig en to-roms, men føltes trang og lite arealeffektiv. Stuen var liten og mørk, knapt nok plass til sofa og bord. Soverommet var relativt romslig, med plass til både seng og skrivebord, samt garderobeskap. Kjøkkenet hadde innredning langs den ene veggen, men på grunn av døren var det ikke mulig å utnytte de resterende flatene.


Løsningen var å rive ned vegger, åpne opp leiligheten på 30m2 til et lyst allrom -med sovenisje.

ORIGINAL PLANTEGNING


NY PLANLØSNING

Veggen mellom stue og soverom ble revet, det samme med veggen mellom soverom og kjøkken. Døren inn fra stue til kjøkken ble erstattet med hel vegg.


IDESKISSE AV NY PLANLØSNING

Det var i utgangspunktet bygget inn garderobeskap ved veggen mellom stue og bad -disse ble revet og erstattet med nye innebygde skap, som skille mellom sovenisje og gang. Det er alltid behov for oppbevaring, spesielt i en liten leilighet som dette. Vi bygde derfor opp sovenisjen, slik at det ble plass til en dyp skuff under sengen, som ble spesialbygget med plass til madrass. For å skille nisjen fra stuen, uten at det lille rommet skulle føles  trangt, ble det hengt opp et gjennomsiktig/ tynt forheng. 

Kjøkkeninnredningen var relativt ny, så denne ble beholdt. For å utnytte plassen bedre, ble det satt opp underskap ut fra veggen ved vinduet, som skille mellom kjøkken og spiseplass. Her er det også satt opp frokostbar, som kan benyttes til mindre, uhøytidelige måltider, med plass til tre.

KJØKKEN


Spiseplassen har fått langbord, med plass til totalt 8-9 personer når lemmene er satt i. Plassen er også beregnet for arbeidsbord.

SPISEPLASS


Langveggen tvers igjennom leiligheten er bærevegg, så denne måtte støttes, og de kraftige søylene i heltre er med på å gi leiligheten særpreg.

Ytterveggene; langveggen ved kjøkken- og spiseplass, kortveggen med utgang til balkong samt veggen ved inngang/ entre, er kledd med tapet med imitert mursten. De øvrige veggene er kledd med hvit/lys beige damask-tapet. Innredning og møbler er i hvit/ lys beige, samt heltre. Belysningen er i blandet stil mellom romantisk industriell, elegante prismer og krystaller.

Samlet gir leiligheten et preg av urban shabby chic, med inspirasjon fra den franske landsbygden og New Yor City.

MATERIAL- OG INTERIØR


Leiligheten ble total-forandret, både planløsning og interiørstil. Med åpne rom og gode løsninger for oppbevaring, fungerer denne bedre enn noen sinne.

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...