OPPDRAG: KJØKKEN

LØRDAG 22. FEBRUAR 2014
FRA DET GLADE 60-TALLET...

Kjøkkenet er for de fleste det viktigste rommet i boligen, flere og flere ønsker åpne løsninger, med god arbeidsflate og funksjonell innredning.

Dessverre er det ikke alltid like lett å rive vegger, bygge øyer og endre planløsningene, slik vi ønsker. Men det behøver ikke være en hindring for å fornye kjøkkenet, endre stil og design -oppgradere husets hjerte til dagens behov og krav til funksjonalitet og hygge.

I ett lite hus, bygd tidlig på 1960-tallet, var det på tide å bytte ut innredningen. Den klassiske retro-stilen måtte vike for beboernes ønske om et kjøkken i landlig cottage-stil.

Gulmalte skap og vegger fylte det smale avlange rommet, og de karakteristiske skrå veggskapene forsterket følelsen av å få innredningen presset ned ovenfra.
Selve planløsningen fungerte godt, men kunne utnyttes bedre, spesielt med tanke på benkeskap og arbeidsplass.

Rommet har dør i begge ender, samt et godt vindu på den ene siden. For å unngå følelsen av å bli presset inne, valgte jeg ett par høye veggskap med vitrinedører, som gir luft og 'strekker' kjøkkenet i høyden. Fritthengende ventilator, med flate i transparent glass, medvirker til denne følelsen. Jeg valgte også å fjerne dørene, slik at rommet fortsetter ut til hver side.

Her er en sniktitt fra kjøkkenet, både før-bilder og forslaget til oppgradering.



Innredning og hvitevarer er fra det nye kjøkkensortimentet til IKEA, Metod. Frontene er i Bodbyn Grå, benkeplaten i helttre valnøtt og hvitevarene er helintegrerte (med unntak av ventilator) for å få et ryddig og rent design på det lille rommet.



  

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...