OPPDRAG: FAMILIEHYTTE

28. JULI 2011
Sommerfin familiehytte...

Sol og sommer, reker og grillkull -med sjøutsikt og et steinkast fra sandstranden... En drømmehytte for familie med barn, voksne og livlig hund.


Hyttetomten ligger idyllisk til ved sjøen med strand og badeliv. Her ønskes det satt opp en ny hytte, med  åpen løsning og hems for overnatting. Utgangspunktet er et garasjebygg, med god plass under taket til å bygge inn hems, og doble garasjeporter som enkelt byttes ut med franske balkongdører og gir sommerhytten utsikt til sjø og yrende båtliv.


Garasje (utgangspunkt)

Planløsning1 - Hovedplanet

...på hovedplanet
Det er lagt inn bad/WC og soverom med plass til 3 (dobbel + enkel køyeseng) ved inngang. I entreen er det satt inn garderobeskap med god plass til oppbevaring. 

Aksonometrisk tegning
av baderom og soverom, på hovedplanet.

Allrommet består av åpen kjøkkenløsning med stort spisebord -og stuedel med salong. De doble garasjeportene er byttet ut med høye vinduer og dobbelt sett franske balkongdører -dette gir godt med lys inn i hytta, samtidig som det gir god utsikt til sjøen og naturen utenfor. De doble glassdørene fører ut til en stor terrasse, med maritimt inspirert rekkverk.



Gulvet inne og ute er begge i eikfarget treverk, dette gir sammenheng mellom ute- og innerom, og hytta vil dermed virke større -spesielt med en hel glassvegg som eneste skille.

Planløsning2 - Hems

...på hemsen
Hytta skal ha plass til mange overnatingsgjester, store og små -og firbente. Garasjebygget har god takhøyde og beregnet for loft. Det er lagt inn hems over halve hytterommet, hovedsaklig over de to rommene på hovedplanet. Stige/ trapp til hemsen er satt opp like ved stuedelen, med åpning ned adskilt av et lite gelender. Hemsen er innredet med fire senger, totalt sengeplass til 7 -samt mulighet for oppredning på sofa i stuen.


No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...