MILK&COOKIES

SØNDAG 13. MAI 2012
NYBAKTE SJOKOLADECOOKIES...

Det er andre søndag i mai, og her på New Zealand er høsten kommet -og det feires morsdag.
I siste utgave av 'Cuisine' -fantastisk blad for alle som liker mat, matlaging, baking, koking...og kos- fant jeg en oppskrift på krakelerte sjokolade-cookies. Jeg har smakt disse før, men aldri funnet oppskriften -eller hva de egentlig er laget av.

Nå er de bakt, smakt på og nesten spist opp. Enkelt å lage - enkelt å nyte! Akkurat passe størrelse og akkurat passe søte og sjokolade-aktige, saftige og myke inni - crispy og sprø utenpå. 
Her er oppskrift og fremgangsmåte.



INGREDIENSER


Til ca 20 - 23 cookies trenger du:

150 g siktet hvetemel

60 g kakao-pulver
200 g sukker
1 ts bakepulver
1 ts salt
60 g usaltet smør, avkjølt, i terninger
2 stk egg
1 ts vanilje-ekstrakt / vaniljesukker
80 - 100 g melis


OG SLIK GJØR DU

1) Sikt mel, kakaopulver, bakepulver, salt og sukker i en bolle, bland godt.

2) Ha i smør, bland godt med fingrene, smuldre det hele sammen.
3) Visp egg og vanilge lett. Ha dette over i mel-og smør blandingen.
4) Bruk en metall-skje og bland godt sammen til en myk og glatt deig.
Nb! må bruke metall for å få riktig konsisten -tresleiv fungerer ikke...)
5) Dekk bollen med plast og la stå i kjøleskap 30 minutter.
6) Forvarm ovnen til 200 grader. Dekk et stekebrett med bakepapir.
7) Ha melis i en stor bolle.
8) Lag små boller av deigen, på størrelse med en valnøtt.
9) Legg bollene i melis, dekk godt (rull dem i melis med skje).
10) Legges på stekebrett med ca 4-5 cm mellomrom.
11) Stekes i 10 - 12 minutter, til de er faste men myke.
12) La hvile på stekebrettet i 5 minutter, før de legges på rist.
Melisen krakkeleres under steking, når bollene utvider seg og blir flatere.




Smaker fantastisk til et glass kald melk, til en kopp te -eller sammen med vaniljeis. God søndag!

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...